Covrigei cu susan

de ela in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2012 | 5980 vizualizari

 

Medi vrea sa gatim...dar Adina vrea sa se joace...atunci hai sa ne jucam si sa mancam covrigi:)))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 3 linguri faina
  • 2 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri smantana
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri lapte cald
  • seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu susan:

Lasam margarina la temperatura camerei cu cateva ore inainte.

Incalzim laptele in care punem la inmuiat drojdia.Batem albusurile cu un praf de sare.

Cernem faina intr-un vas mai mare si asezam in mijlocul ei drojdia dizolvata,albusurile batute,margarina,smantana si un praf de sare.Amestecam toate ingredientele si framantam pana devine un aluat omogen,elastic pe care il lasam la temperatura camerei acoperit,minim 30minute.

Intindem aluatul pana devine o foaie mai grosuta si decupam cu ajutorul formei(trecuta prin faina) covrigi,pe care ii ungem cu galbenusurile batute amestecate cu o lingura de apa apoi presaram deasupra seminte de susan

Asezam covrigeii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 20-30minute,pana acestia se rumenesc frumos.

TIPS-URI

1

 resturile ramase de la covrigei le-am uns cu ou si le-am presarat cu susan si le-am pus si pe ele la cuptorul electric vreo 15minute,pana s-au rumenit frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

jolygina 1

03.02.2012, 18:19

da da buni si noua ne plac

mihaelar63 1

05.02.2012, 23:17

Cu bere , merge , dau eu berea

oana_pisicutza16 1

01.05.2012, 16:32

tare buni, pacat ca nu am forma sa fac si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Covrigei cu susan si mac